ایتنا - دیدگاه غالب علم امروز این است که ماه دستکم ۴.۵ میلیارد سال است که دور زمین میچرخد. به بیان ساده، از میلیاردها سال پیش تا کنون، در گردش زمین به دور خورشید، حضور ماه دور سیاره ما تثبیت شده است.
ایتنا - سالهاست که برخی از ستارهشناسان پیشنهاد کردهاند که رفتار غیرعادی در منظومه شمسی احتمالا به دلیل یک سیاره کشف نشده است که میتواند به توضیح مدار اجرام در دورترین نقاط منظومه شمسی، بیش از 250 برابر دورتر ...
ایتنا - خورشید نمیتواند برای همیشه دوام بیاورد. در نهایت، عناصری که تغذیهاش را تأمین میکنند، تمام خواهند شد و خورشید به یک کوتوله سفید تبدیل خواهد شد. اما در آن روز چه بلایی سر زمین خواهد آمد؟
ایتنا - دانشمندان ناسا براساس نتایج مطالعهای جدید عنوان کردند که تا سال ۲۰۳۰ ممکن است حیات فرازمینیها را در قمر یخی سیاره مشتری موسوم به «اروپا» شناسایی کنند.
ایتنا - پیش بینی میشود که در چند ماه آینده یک انفجار کیهانی نادر در کهکشان راه شیری رخ دهد. این انفجار به قدری درخشنده خواهد بود که به نظر میرسد برای مدت کوتاهی یک ستاره «جدید» در آسمان شب ظاهر شود.
ایتنا - این ستاره شامل تجمع فشردهای از فلزات است که بر روی سطح ستاره نقش بسته است. این ستاره که با نام «دبلیو دی۰۸۱۶-۳۱۰» (WD 0816-310) شناخته میشود – اگرچه زمانی شبیه به خورشید ما بود، البته بزرگتر از آن، امروزه ...
ایتنا - تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که عبور ستارگان از منظومه شمسی ممکن است روی مدار زمین و شرایط اقلیمی آن اثر گذاشته باشد. آنها میگویند این یافته جدید میتواند درک و شناخت بهتری از گذشته سیاره زمین ...
ایتنا - دانشمندان میگویند زمین جز ماه، قمرهای کوچک دیگری هم دارد و این سنگهای فضایی دوردست، اطلاعات بسیاری درباره تاریخچه منظومه شمسی در خود حمل میکنند.
ایتنا - اخترشناسان مکانی احتمالی در منظومه شمسی را که سیاره سختپیداشونده نهم احتمالا آنجا پنهان شده است، تعیین کردهاند؛ پیشرفتی که میتواند درباره تکامل منزلگاه ما در کهکشان راه شیری اطلاعات بیشتری ارائه کند.
ایتنا - دانشمندان برای نخستین بار، مولکولهای آب را بر روی سیارک کشف کردهاند، یافتهای مهم که میتواند به رمزگشایی از چگونگی تبدیل زمین به سیاره آبیرنگ کنونی کمک کند.
ایتنا - زمین در برابر عظمت گیتی غباری است در فضای بیکران. اما همین سیاره کوچک خاکی ما، به دلایل متعددی، طی میلیاردها سال به مکانی عالی برای شکوفایی حیات تبدیل شده است.
ایتنا - اگرچه امروزه هیچ آبی در این نمونهها یافت نمیشود، دانشمندان میتوانند نشانههایی از وجود آبی را شناسایی کنند که زمانی درون این سنگها بوده است.
ایتنا - سیاره زهره دومین سیاره نزدیک به خورشید است که دمای آن فراتر از ۴۰۰ درجه سانتیگراد میرسد و از گرمترین نقاط منظومه شمسی بهشمار میرود، اما دانشمندان کشف کردند که در محدودهای از این سیاره دما به حدی پایین ...
ایتنا - ستارهشناسان تاکنون بیش از ۵۲۰۰ جهان خارج از منظومه شمسی را با استفاده از تلسکوپهای پیشرفته کنونی کشف کردهاند، اما براساس نتایج بدست آمده از یک مطالعه، جو خالی از کربن نشاندهنده امکان زندگی در سیارهای ...